Business Internaţional

După 2 ani şi jumătate, Japonia ridică interdicţia navelor de croazieră internaţionale

După 2 ani şi jumătate, Japonia ridică interdicţia...

Autor: Mediafax

15.11.2022, 16:52 18

După 2 ani şi jumătate de pauză, Japonia se declară pregătită să primească din nou nave de croazieră internaţionale. Ţara a interzis navele de croazieră străine în martie 2020, după epidemia de pe Diamond Princess.

Ministerul Transporturilor a declarat că operatorii de nave de croazieră şi asociaţiile autorităţilor portuare au adoptat principalele măsuri „anti-virus” şi că Japonia este acum pregătită să îşi reia operaţiunile de croazieră internaţională, primind în acelaşi timp nave străine în porturile sale, potrivit AP.

"Japonia este acum pregătită să înceapă din nou să primească nave de croazieră internaţionale", a declarat ministrul Transporturilor şi Turismului, Tetsuo Saito: "Vom crea un mediu care să le permită turiştilor să se bucure de croaziere fără griji cât timp se află în Japonia".

Programul exact pentru navele de croazieră nu a fost anunţat. Printre primele se numără o navă japoneză care va pleca din Yokohama în decembrie spre Mauritius şi se va întoarce în ianuarie.

Japonia a interzis navele de croazieră internaţionale din martie 2020, după ce epidemia de pe Diamond Princess a forţat 3.711 pasageri şi membri ai echipajului să stea în carantină la bord timp de două săptămâni, timp în care 13 persoane au murit şi alte peste 700 au fost infectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO