Business Internaţional

După câte miliarde te opreşti să mai numeri banii? Pentru prima oară, cel mai bogat bărbat şi cea mai bogată femeie din lume sunt ambii din Franţa. Averea lui Bernard Arnault, fondatorul grupului de lux LVMH, a trecut de 200 de miliarde de dolari, în timp ce Francoise Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oreal, a ajuns la peste 91 mld. dolari

După câte miliarde te opreşti să mai numeri banii?...

Autor: Iulian Tenchiu

09.04.2023, 08:42 8456

Averea lui Bernard Arnault, omul din spatele gigantului de lux LVMH, a depăşit pentru prima dată pragul de 200 de miliarde de dolari, atins anterior doar de Elon Musk şi Jeff Bezos. În acelaşi timp, Francoise Bettencourt Meyers, vicepreşedinte al L'Orèal, care este liderul mondial în lumea cosmeticelor, are o avere estimată la nu mai puţin de 91 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Arnault, în vârstă de 74 de ani, i-a luat lui Musk titlul de cea mai bogată persoană din lume pentru prima dată în decembrie 2022. Averea sa netă a crescut cu 39 de miliarde de dolari în acest an, în contexul în care cererea pentru produse de lux a rămas solidă.

Preţul acţiunilor LVMH este la un nivel record, beneficiind de faptul că luna trecută a anunţat că va răscumpăra până la 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) din propriile acţiuni.

Anul trecut, compania a înregistrat vânzări record de 79,2 miliarde de euro, iar veniturile au depăşit 20 de miliarde de euro la Louis Vuitton, care l-a numit pe Pharrell Williams, muzicianul devenit antreprenor, drept noul său designer de îmbrăcăminte pentru bărbaţi în februarie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO