Business Internaţional

După doi ani de evaluări, Philip Morris învinge: Producătorul de ţigarete primeşte undă verde pentru comercializarea IQOS în SUA. „În doar doi ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au abandonat ţigările”

După doi ani de evaluări, Philip Morris învinge:...

Autor: Dragoş Dinu

02.05.2019, 17:13 544

Producătorul de ţigarete Philip Morris International (PMI) primeşte undă verde pentru comercializarea dispozitivului IQOS pe piaţa din Statele Unite, după doi ani de evaluări din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA.

Astfel, Statele Unite vor deveni a 47-a ţară în care IQOS, dispozitivul care încălzeşte în loc să ardă tutunul, va putea fi comercializat legal.

“Decizia FDA de a aproba comercializarea IQOS în Statele Unite este un pas important pentru cei aproape 40 de milioane de fumători americani. Unii se vor lăsa de fumat. Cei mai mulţi însă vor continua să fumeze. Pentru aceştia, IQOS oferă o alternativă fără fum continuării fumatului. În doar doi ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au abandonat ţigările şi au trecut la utilizarea exclusivă a IQOS. Decizia de astăzi a FDA pune la dispoziţia fumătorilor adulţi americani această opţiune. La PMI, suntem hotărâţi să înlocuim ţigările cu alternative fără fum, care combină tehnologia avansată cu validări ştiinţifice solide. Anunţul FDA este un moment istoric.” a declarat André Calantzopoulos, CEO al PMI.

PMI va introduce IQOS pe piaţa americană printr-o licenţă exclusivă Altria Group, a cărei subsidiară, Philip Morris USA are expertiza de piaţă şi infrastructura necesare pentru lansare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO