Business Internaţional

După ce a început patru facultăţi, dar niciuna nu a fost ceea ce îşi dorea şi a încercat şi mai multe idei de afaceri care nu au fost bune, a găsit într-un final ceva ce îl pasionează şi cu care face şi bani

Autor: Andra Stroe

12.02.2023, 21:54 104

După ce a încercat să urmeze patru facultăţi diferite şi niciuna dintre ele nu l-a captivat suficient încât să o ducă la bun sfârşit, experimentând în paralel cu mai multe idei de afaceri, Oliver Dlouhý a găsit în cele din urmă proiectul potrivit: a dezvoltat un motor de căutare pentru zboruri cu avionul, care i-a devenit principalul business şi hobby totodată.

„Cu Kiwi.com (fostul Skypicker) am simţit că acesta este în sfârşit lucrul căruia am vrut să-mi dedic tot timpul, aşa că am renunţat la studii şi m-am cufundat în proiect. Nu regret. Compania este, de asemenea, hobby-ul meu şi, practic, îmi împart timpul între ea şi familie”, a povestit antreprenorul ceh pentru BUSINESS Magazin. Ideea dezvoltării platformei i-a venit după încercarea nereuşită de a găsi un site pe care să reserve zboruri ieftine pentru a pleca în călătorii.

A pornit la drum în urmă cu 11 ani, când alături de Jozo Kepesi începea să dezvolte propriul motor de căutare, la un an distanţă reuşind să lanseze Skypicker, business care a preluat, în 2016, denumirea actuală. Investiţia iniţială s-a ridicat la 20.000 de euro, fonduri strânse de la un angel investor, şi până acum, echipa companiei a ajuns la circa 1.500 de angajaţi din 62 de naţionalităţi, inclusiv zece români.

Pe piaţa locală afacerea s-a extins în 2014 şi, cu toate că nu a comunicat valoarea investiţiei aferente, antreprenorul spune că aceasta a fost direcţionată în principal către ingineria din spatele platformei, dar şi în traducere şi localizare. „Investiţiile în cercetare şi dezvoltare sunt o constantă, deoarece o treime din forţa noastră de muncă se află pe posturi din sfera ingineriei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO