Business Internaţional

EasyJet incearca sa blocheze fuziunea Air France-KLM

19.05.2004, 00:00 14



Operatorul aerian EasyJet, care practica tarife reduse, a facut apel la o instanta din Luxemburg impotriva deciziei Comisiei Europene de a aproba fuziunea Air France-KLM, argumentand ca acest parteneriat va reduce substantial optiunile pasagerilor.



"Este evident ca, in forma sa actuala, fuziunea dintre cele doua companii consolideaza pozitia dominanta a grupului Air France, ceea ce ar crea un precedent ingrijorator pentru procesul viitor de consolidare", a apreciat directorul executiv al EasyJet, Ray Webster.



Autoritatile de la Bruxelles au aprobat proiectul de fuziune in luna februarie.



Potrivit EasyJet, Comisia Europeana nu a luat in calcul impactul pe care aceasta tranzactie il va avea asupra "pozitiei dominante invincibile" pe care cei doi operatori o au pe aeroporturile principale din Paris si Amsterdam.



Compania britanica si-a manifestat in repetate randuri nemultumirea fata de frecventa curselor Air France pe aeroportul Orly din Paris.



Acordul Air France-KLM reprezinta prima fuziune transnationala realizata de doua mari companii europene din industria transportului aerian si va conduce la formarea celui mai important operator din lume in functie de venituri, inaintea Japan Airlines System Corp.



Noua companie se va plasa pe a treia pozitie in ierarhia internationala in functie de traficul sau de pasageri, dupa American Airlines si United Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO