Business Internaţional

Economia europeană începe să simtă un aer rece: Preşedintele Băncii Centrale Europene nu vede economia zonei euro cu ochi buni

Economia europeană începe să simtă un aer rece:...

Autor: Dragoş Dinu

13.12.2018, 18:03 1208

Preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi transmite pesimist că riscurile din economia zonei euro devin alarmante, chiar dacă a apelat la timp la instrumentul de luptă deflaţionist pentru Banca Centrală Europeană, semn că în economie începe să se simtă un aer rece, potrivit Bloomberg. 

Joi, după patru ani de la înfiinţare, Banca Centrală Europeană a anunţat printr-un comunicat de presă finalizarea programului de achiziţionare de obligaţiuni, la finalul acestei luni. Programul fiind conceput cu scopul de a stimula creştere economiei din zona euro. Nu este nimic surprinzător, BCE amintind încă din vară sfârşitul programului la finalul lui 2019.  

Mario Draghi a declarat joi la Frankfurt, într-o şedinţă de presă, că riscurile sunt în prezent în echilibru, dar situaţia tinde să scape de sub control din cauza îngrijorărilor privind situaţia geopolitică, protecţionismul în relaţiile comerciale şi volatilitatea pieţelor.

Schimbarea semnificativă de limbaj, comparativ cu discursurile precedente, a determinat o slăbire a euro şi a fost reflectată de noile proiecţii economice, care sunt în scădere în ceea ce priveşte perspectiva imediată pentru inflaţie şi creştere economică.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO