Business Internaţional

Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru al acestui an. Cu toate acestea, economiştii sunt pesimişti că vremurile bune vor continua

Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în al doilea...

Autor: Valeriu Dănilă

31.07.2023, 13:40 158

Economia zonei euro a revenit pe creştere, chiar dacă presiunile inflaţioniste persistă cu riscul ca Banca Centrală Europeană să ridice din nou ratele dobânzilor, scrie Bloomberg.

PIB-ul a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru, faţă de perioada de 3 luni anterioară, conform datelor publicate de Eurostat.

Deşi datele privitoare la PIB-ului zonei euro par încurajatore, acestea provin în mare parte din Irlanda care a crescut cu 3,3% în al doilea trimestru. Ţara a reprezentat aproximativ 4% din producţia totală a zonei euro şi a contribuit cu 0,1% la creşterea din perioada de 3 luni.

Privind în perspectivă, viitorul regiunii este mult mai sumbru, a avertizat BCE săptămâna trecută, crescând pentru a noua oară dobânzile din iulie 2022.

Dobânda de politică monetară este acum 3,75%, BCE aflându-se aproape de sfârşitul ciclului de înăsprire monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO