Business Internaţional

Efectele crizei: Mark&Spencer, unul dintre cele mai vechi lanţuri de magazine americane, înregistrează pentru prima oară pierderi în 94 de ani

Efectele crizei: Mark&Spencer, unul dintre cele mai vechi...

Autor: Dorin Oancea

05.11.2020, 07:50 114

Lanţul de magazine Marks & Spencer a înregistrat prima pierdere din cei 94 de ani de când compania este cotată la bursă, pefondul crizei coronavirusului, conform BBC. 

În şase luni până la 26 septembrie, retailerul a înregistrat o pierdere de 87,6 milioane lire sterline, comparativ cu profiturile de 158,8 milioane lire sterline din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dar directorul executiv Steve Rowe spune că performanţa companiei a fost „mult mai robustă decât părea posibilă la început”.

În august, M&S a anunţat că urmează să reducă 7.000 de locuri de muncă în trei luni.

Vânzările din cele şase luni au scăzut cu 15,8%, până la 4,09 miliarde de lire sterline. Vânzările de îmbrăcăminte, în special, au fost afectate de restricţiile de circulaţie şi cererea mai mare de îmbrăcăminte casual, a spus firma. Între iulie şi septembrie, vânzările de îmbrăcăminte în magazine au scăzut cu 53%.

Cu toate acestea, M&S anticipează că nevoia de îmbrăcăminte formală şi de ocazie va reveni.

Grupul a raportat, de asemenea, o creştere puternică a societăţii sale mixte Ocado Retail, care a început să livreze produse alimentare M&S începând cu luna septembrie.

Parteneriatul a raportat o creştere a vânzărilor cu 47,9%, iar ce profitabilitatea s-a îmbunătăţit.

M&S a creat peste 750 de linii noi de produse, inclusiv alimentare şi de îngrijire la domiciliu, pentru a extinde platforma online Ocado.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO