Business Internaţional

Efectul îmbulzelii din magazine: Marea Britanie spun că oamenii au în casă alimente neconsumate în valoare de 1 miliard de lire sterline

Efectul îmbulzelii din magazine: Marea Britanie spun că...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 16:52 712

Secretarul de stat din ministerul Mediului din Marea Britanie, George Eustice, a spus că trecerea de la mesele consumate în restaurante la panica din supermarketuri a generat o situaţie în care britanicii au în casă alimente neconsumate în valoare de 1 miliard de lire sterline – ceea ce va afecta la un moment dat consumul, potrivit FT.

Eustice atrage tenţia că retailerii deja limitează numărul de produse pe care cineva le poate cumpăra – precum rolele de hârtie igienică – însă a spus că aceste limite nu vor fi setate de guvern. În schimb, ar fi cel mai bine pentru retaileri să vină împreună şi să decidă „nivelul potrivit” pentru fiecare produs în parte.

El a spus că precedentul din alte ţări europene arată că îmbulzeala iniţială din magazine a încetinit.

„Odată ce oamenii şi-au făcut stocul de alimente, această creştere abruptă va dispărea”, a spus George Eurice.

Între timp, guvernul britanic l-a angajat pe Chris Tyas, fostul şef al Nestle, pentru a supraveghea situaţia şi a se asigura că există destule alimente în Marea Britanie pentru a trece prin pandemia COVID-19.

El a fost numit în poziţia de director al rezervelor alimentare în cadrul departamentului de Mediu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO