Business Internaţional

Elon Musk este acuzat că prin platforma X favorizează Hamas-ul. Reacţia miliardarului: Twitter a eliminat sau etichetat zeci de mii de postări care includ conţinut „ilegal" legat de războiul dintre Israel şi Hamas

Elon Musk este acuzat că prin platforma X favorizează...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.10.2023, 14:24 134

Compania X a lui Elon Musk a declarat că a eliminat sau etichetat zeci de mii de postări care includ conţinut „ilegal" legat de războiul dintre Israel şi Hamas, răspunzând astfel cerinţelor de a opri răspândirea ştirilor false în jurul conflictului, scrie Bloomberg.

Directorul executiv Linda Yaccarino şi-a postat răspunsul oficial după ce comisarul european Thierry Breton a îndemnat actorii din Silicon Valley din domeniul social media să stopeze dezinformarea. Acesta a declarat că X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, găzduieşte conţinut ilegal şi i-a cerut lui Musk să ia măsuri rapide.

X a reunit un grup dedicat pentru a evalua situaţia şi a înterzis sute de conturi legate de Hamas, a declarat Yaccarino într-un răspuns de patru pagini adresat comisarului. 

La câteva ore după ce teroriştii Hamas au năvălit în Israel, fotografii şi videoclipuri neverificate cu atacuri aeriene, case distruse şi alte postări care ilustrează violenţe militare au proliferat pe platformele de socializare, inclusiv pe X, provocând critici la adresa răspunsului acestora la conflict. Hamas este considerată drept grup terorist de către SUA şi Uniunea Europeană.

Elon Musk a recomandat utilizatorilor să urmărească îndeaproape conturile cunoscute pentru răspândirea de informaţii false sau înşelătoare, într-o postare de duminică, care a fost ştearsă între timp.

Sub proprietatea sa, X a făcut schimbări majore în politicile sale de conţinut, iar consecinţele ies la suprafaţă într-un moment de criză geopolitică, potrivit cercetătorilor. În ultimul an, miliardarul a relaxat regulile companiei, a redus numărul angajaţilor din domeniul încrederii şi siguranţei - după ce anterior a spus că va extinde echipa - a restabilit o serie de conturi care au fost interzise cândva şi a implementat un nou mod prin care utilizatorii pot obţine insigna oficială a platformei, prin plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO