Business Internaţional

Emmanuel Macron vrea ca Europa să fie o putere comparabilă cu SUA şi China

Emmanuel Macron vrea ca Europa să fie o putere...

Autor: Marian Avram, Mediafax

31.08.2017, 17:50 93

În contextul în care popularitatea preşedintelui francez a atins cote minime istorice, Macron a acordat un amplu interviu pentru Le Point, în care şi-a expus planurile de a face din Franţa o mare putere la nivel international.

”Vreau ca Europa să fie un continent cu puteri egale cu SUA şi China”, a precizat preşedintele Macron.

Preşedintele Franţei şi-a reafirmat intenţia de a crea un buget comun al zonei euro, dorindu-şi ca moneda europeană să aibă puterea de a intra pe principalele pieţe globale.

Pe plan intern, Macron a promis ”o transformare profundă”, în mod particular în ceea ce priveşte legislaţia din domeniul muncii. Cu toate că Macron crede că reforma legislaţiei din domeniul muncii va genera mari câştiguri economice şi noi locuri de muncă, intenţia preşedintelui francez a atras numeroase critici. El a fost aprig contestat de către sindicatele francize şi de către partidele din opoziţie, care cred că drepturile muncitorilor vor fi afectate.

Mandatul lui Macron de când a ajuns la Palatul Elysée a fost unul liniştit, însă ar putea experimenta vremuri tulburi, ţinând cont că analiştii preconizează că reforma legislaţiei din domeniul muncii ar fi un cuţit cu două tăişuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO