Business Internaţional

Eroii de la Londra. Taximetristul şi tânăra care au salvat vieţile câtorva zeci de oameni în timpul atacului terorist

Eroii de la Londra. Taximetristul şi tânăra care au...

Autor: Maria Bîrnaure

04.06.2017, 13:27 3956

O femeie şi un taximetrist au fost numiţi eroi în urma atacului de sâmbătă seara din capitala Marii Britanii, în urma căruia cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 50 au fost rănite după ce o dubă a intrat în mulţime, din ea coborând bărbaţi înarmaţi cu cuţite care au înjunghiat, la întâmplare, trecătorii. Cei doi eroi au reuşit, prin gesturile lor de curaj, să salveze vieţile unora dintre persoanele aflate în zona atacului, potrivit The Telegraph.

Un şofer de taxi le-a povestit jurnaliştilor englezi despre gestul eroic făcut de unul dintre pasagerii săi seara trecută, în timpul atacului terorist de la Londra. Aksha Patel a mărturisit, pentru Sky News cum o femeie care se afla împreună cu iubitul ei în taxi-ul lui a sărit din maşină şi a blocat cu propriul ei trup uşile restaurantului Black and Blue, încercând să oprească un terorist să intre în local. 

În timpul în care ea bloca uşa principală, clienţii din restaurant au reuşit să iasă pe uşa din spate. Apoi, eroina a reuşit să iasă şi ea în siguranţă din local. 

„Erau doi pasageri. Ieşiseră din restaurantul Black and Blue. Din ce mi-au povestit ei, aceştia opriseră acei bărbaţi să intre în rstaurant. Femeia ştia că oamenii răi vor să intre acolo. A reuşit să ţină uşa pentru câteva săcunde, însă bărbaţii au reuşit să o deschidă. În acest timp, oamenii au reuşit să iasă pe uşa din spate, deci ea a salvat cel puţin 20 de vieţi omeneşti”, le-a spus taximetristul jurnaliştilor de la Sky News. 

Un alt şofer de taxi a povestit cum el înşuşi a încercat să pună la pământ pe cei trei suspecţi în timpul atacului. Acesta, care a dorit să rămână anonim, i-a văzut pe bărbaţii înarmaţi cu cuţite de vânătoare înjunghiind, la întâmplare, trecătorii. 

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO