Business Internaţional

Erste Bank Ungaria vrea să se restructureze pentru reducerea costurilor: numărul angajaţilor scade, iar divizia de brokeraj este inclusă în bancă

Erste Bank Ungaria vrea să se restructureze pentru...

Autor: Catalina Apostoiu

03.05.2017, 00:00 335

Preşedintele-CEO al Erste Bank Ungaria a anunţat la finalul săptămânii trecute că aceasta intenţionează să-şi reducă personalul cu 7-9% şi să-şi includă divizia de brokeraj în cadrul companiei-mamă, diminuându-şi astfel raportul costuri/venituri la sub 60% în 2018, potrivit Budapest Business Journal.

Radovan Jelasity a declarat că în prezent raportul cost-venituri al băncii se situează la 63%, iar numărul angajaţilor acesteia se ridică la aproximativ 3.000. Măsurile nu au legătură cu recenta preluare de către Erste a diviziei de retail din Ungaria a City, a declarat Jelacity.

Erste va fi în continuare o bancă universală, care va oferi gama întreagă de servicii, a insistat acesta. Erste îşi simplifică structura şi operaţiunile pentru a se pregăti pentru reglementări mai stricte de piaţă şi pentru a-şi menţine competitivitatea în mediul caracterizat de dobânzi scăzute pe termen lung, a mai declarat oficialul băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO