Business Internaţional

Este oficial: Greva actorilor de la Hollywood ia sfârşit

Este oficial: Greva actorilor de la Hollywood ia sfârşit

Autor: Petru Mazilu

09.11.2023, 08:33 82

Sindicatul actorilor din SUA a ajuns la un acord pentru a pune capăt celei mai lungi greve din istoria Hollywoodului. Conflictul de muncă început în iulie se termină joi, au anunţat sindicaliştii, potrivit Sky News.

Acordul a fost obţinut după ce comitetul de negociere al sindicatului a petrecut zile întregi deliberând asupra unor probleme pe care le-a considerat „esenţiale", inclusiv inteligenţa artificială.

La finalul discuţiilor, sindicatul a anunţat că cea mai lungă grevă din istoria sa se va încheia joi, la ora 12.01, ora coastei de vest a SUA, în urma unui „vot unanim".

Sindicatul, care reprezintă aproximativ 160.000 de membri din industrie, se află în grevă din 14 iulie. Protestul a provocat perturbări majore în activităţile de la Hollywood.

Problemele au fost amplificate de protestul scenariştilor. Timp de 146 de zile aceştia au pichetat studiourile fiind nemulţumiţi de salarii şi de utilizarea în producţii a inteligenţei artificiale.

În luna septembrie, sindicatul scenariştilor care reprezintă peste 11.000 de membri, a ajuns la un acord cu şefii studiourilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO