Business Internaţional

Euforie pe bursa americană: Acţiunile producătorului englez de chip-uri ARM au crescut cu 60% după ce compania a anunţat rezultate financiare peste aşteptări

Euforie pe bursa americană: Acţiunile producătorului...

Autor: Valeriu Dănilă

08.02.2024, 17:43 1068

Acţiunile producătorului de chipuri Arm au crescut cu peste 60% pe bursa americană astăzi, după ce compania a raportat rezultate financiare peste aşteptările analiştilor, scrie CNBC. Produsele companiei se regăsesc în majoritatea telefoanelor şi a multor calculatoare.

Veniturile companiei în cele trei luni până la sfârşitul lunii decembrie au fost de 824 milioane de dolari, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, peste estimările consensuale de 762,99 milioane de dolari, potrivit S&P Capital IQ.

De asemenea, Arm şi-a revizuit în creştere previziunile privind veniturile pentru întregul an, de la un interval de 2,96 mld. dolari-3,1 mld. dolari la 3,15 mld. dolari-3,2 mld. dolari.

Arm, companie fondată în 1990 şi cumpărată de Softbank în 2016 pentru 32 de miliarde de dolari, s-a listat pe bursă în septembrie.

Compania a vândut cu 51 de dolari acţiunea în cadrul ofertei de listare, iar acestea se tranzacţionează acum cu 120 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO