Business Internaţional

Europenii caută cu disperare căi de a-şi reduce consumul de energie al locuinţelor

Europenii caută cu disperare căi de a-şi reduce...

Autor: Catalina Apostoiu

02.01.2023, 00:00 1984
Facturile în creştere dramatică la încălzire şi electricitate îi împing pe europeni să caute metode de a-şi reduce consumul de energie şi costurile, scrie Bloomberg. 
 
Mats Johansson a instalat 30 de panouri solare cu o capacitate de producţie de 13,5 KW pe locuinţa sa din Halmstad, sud-vestul Suediei la începutul anului. Ţara are unele dintre cele mai ridicate rate de consum de energie pe cap de locuitor din Europa, ceea ce înseamnă că astfel de măsuri sunt cu atât mai importante. 
 
Panourile solare instalate de Johansson au produs mai multă energie decât foloseşte familia acestuia, şi i-au adus economii de aproximativ 22.000 de coroane (2.098 dolari) până acum în acest an. 
 
Eforturi similare de reducere a consumului de energie a locuinţelor sunt înregistrate pe tot cuprinsul Europei după ce războiul din Ucraina a declanşat cea mai puternică criză energetică din decenii.
 
Două treimi din gospodăriile suedeze au raportat îmbunătăţiri aduse locuinţelor în ultimele şase luni, incluzând trecerea la un iluminat mai eficient, cât şi izolarea ferestrelor şi uşilor. 70% dintre nemţi spun că au investit în produse de reducere a consumului de energie în acest an, iar în Marea Britanie aproximativ un sfert spun că analizează modificări legate de creşterea eficienţei energetice în locuinţe.
 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO