Business Internaţional

Experiment controversat în Marea Britanie. Ce vor oamenii de stiinţă să le facă unor tineri vindecaţi de COVID-19

Experiment controversat în Marea Britanie. Ce vor...

Autor: Andreea Tobias

24.04.2021, 22:12 792

Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecaţi de COVID vor fi infectaţi din nou, pentru că cercetătorii vor să afle de ce unele persoane despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.

Reinfectarea cu coronavirus după vindecare nu este imposibilă, dar nu este clar dacă are caracteristici diferite sau dacă variantele joacă un rol în scăderea eficienţei sistemului imunitar.

Pentru a înţelege acest lucru, Universitatea din Oxford a anunţat un experiment controversat, în care mai mulţi voluntari vor fi reinfectaţi, scrie La Repubblica.

Cercetătorii vor să înţeleagă de ce unii indivizi despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.

Vor încerca să înţeleagă dacă a doua oară COVID „loveşte” mai uşor, deoarece sistemul imunitar este deja antrenat să îl recunoască. O reinfectare ce nu mai pune în pericol viaţa oamenilor ar putea însemna că pandemia are lunile numărate sau anii număraţi. Experimentul va permite apoi identificarea acelor părţi ale memoriei imune care sunt cele mai importante pentru a oferi protecţia la o nouă întâlnire cu virusul. Odată aflate aceste aspecte, ar putea fi dezvoltate vaccinuri mai eficiente.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO