Business Internaţional

Explozie de sarbatorile de iarna la sampania Majestic

07.01.2005, 00:00 15



Cererea de sarbatori pentru sampanie a permis companiei Majestic Wine, cel mai mare lant de depozite de vinuri din Marea Britanie, sa anunte un salt substantial al vanzarilor de Craciun, relateaza BBC News.



Compania a declarat ca este "incantata" de performantele atinse. Vanzarile in Marea Britanie pe perioada 2 noiembrie 2004 - 3 ianuarie 2005 au inregistrat o crestere de 10,4% fata de anul precedent.



Potrivit Majestic, in afara de sampanie, s-au vandut bine si vinurile din Bordeaux, Italia, Chile si Noua Zeelanda.



Majestic Wine detine 120 de magazine in Marea Britanie.



Compania a anuntat ca presedintele sau, John Apthorp, in varsta de 70 de ani, se va retrage dupa adunarea generala anuala care va avea loc in luna august a acestui an.



Succesorul lui va fi Simon Burke, care a fost membru al conducerii Majestic din martie 2000. Burke a fost anterior director executiv al grupului Virgin Retail si presedinte la Hamleys.



"John Apthorp mi-a impus un standard foarte ridicat. Abia astept sa lucrez mai indeaproape cu Tim How (CEO al Majestic Wine- n.r.) si colegii sai, pentru a continua povestea de succes a Majestic", a declarat Burke cu ocazia numirii sale.



Rezultatele publicate de Majestic pe perioada de sase luni incheiata la 27 septembrie 2004 arata o crestere a volumului total al vanzarilor pana la 74,6 milioane lire sterline (105,6 milioane euro), in crestere cu aproape 8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.



Profitul brut (fara amortizare) a inregistrat o crestere de 26,6%, pana la 5,01 milioane lire sterline (7,09 milioane euro).



Pretul mediu al unei sticle de vin linistit comercializat de Majestic a fost in aceasta perioada de 5,46 lire sterline (7,73 euro), fata de 5,31 lire sterline (7,51 euro) in 2003.



In intervalul aprilie - septembrie 2004, Majestic a deschis trei noi puncte de desfacere, si inca trei in noiembrie 2004. ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO