Business Internaţional

Explozie puternică, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci

Explozie puternică, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci

Autor: Mihaela Ionita

08.10.2022, 08:47 29

O explozie puternică s-a produs, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci, care face legătura dintre Rusia şi peninsula Crimeea.

Potrivit primelor informaţii, un tren cu vagoane cisternă a sărit în aer şi a produs o deflagraţie foarte mare.

În imagini se vede cum o parte rutieră a podului s-a prăbuşit.

Explozia, despre care martorii au spus că a putut fi auzită la kilometri distanţă, a avut loc sâmbătă, în jurul orei 6 dimineaţa, în timp ce un tren traversa podul, deşi nu a fost imediat clar care a fost cauza, potrivit The Guardian.

Unele imagini păreau să arate un al doilea incendiu la o anumită distanţă de incendiul principal.

Imagini ulterioare păreau să arate, de asemenea, că o parte a podului rutier care merge paralel cu şinele de tren se prăbuşise.

Serviciul rus de ştiri Tass a declarat că a fost implicat un camion cisternă cu combustibil.

„Potrivit datelor preliminare, un vagon cisternă de combustibil [feroviar] a luat foc la una dintre secţiunile podului din Crimeea, arcele de navigaţie nu sunt avariate”, a declarat Oleg Kryuchkov, consilier al şefului rus de ocupaţie din Crimeea.

Pasajul de cale ferată face parte dintr-o pereche de poduri paralele, care traversează strâmtoarea Kerch, care leagă Krasnodar în Rusia şi Crimeea, care a fost construit de Rusia după invazia şi anexarea Crimeei în 2014.

Cu o lungime de aproximativ 12 mile (19 km), podul rutier a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, iar podul feroviar a fost deschis doi ani mai târziu.
Podul este atât extrem de simbolic pentru Rusia, cât şi o importantă rută logistică de aprovizionare pentru forţele ruseşti din Crimeea şi din sudul Ucrainei ocupate de Rusia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO