Business Internaţional

Facebook se confruntă cu un nou scandal de proporţii: Angajaţii companiei au avut acces la parolele a sute de milioane de utilizatori

Facebook se confruntă cu un nou scandal de proporţii:...

Autor: Răzvan Botea

21.03.2019, 18:11 119

Facebook a stocat sute de milioane de parole ale utilizatorilor săi într-un sistem necriptat în care aveau acces angajaţii companiei, potrivit unui raport al specialistului în securitate cibernetică citat de CNBC.

Facebook ar fi confirmat acest lucru într-un raport postat pe blogul său. Inicdentul ar putea să fi afectat între 200 şi 600 de milioane de utilizatori ai site-ului de socializare, o parte semnificativă din cei 2,7 mld. de utilizatori.

Compania a spus joi că urmează să notifice utilizatorii afectaţi.

Facebook a trecut prin mai multe scandaluri de la dezvăluirile din martie anul trecut potrivit cărora Facebook ar fi oferit datele a zeci de milioane de utlizatori companiei Cambridge Analytica.

FBI, Departamentul de Justiţie şi ASF-ul american au investigat Facebook în urma scandalului datelor personale declanşat în martie anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO