• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Business Internaţional

Firma de social media a lui Trump strânge 1 miliard de dolari de la investitori

Firma de social media a lui Trump strânge 1 miliard de dolari de la investitori

Autor: Dorin Oancea

05.12.2021, 15:57 66

Noua firmă de social media a lui Donald Trump a anunţat că a strâns 1 miliard de dolari de la investitori, înainte de listarea planificată la bursă, relatează BBC.

Grupul Trump Media & Technology Group lucrează pentru a lansa o aplicaţie de social media numită Truth Social la începutul anului viitor.

Aceasta vine în contextul în care Trump nu are acces pe Twitter şi Facebook în urma atacului asupra Capitoliului din ianuarie.

"Un miliard de dolari trimite un mesaj important către Big Tech că cenzura şi discriminarea politică trebuie să înceteze", a declarat grupul. "Pe măsură ce bilanţul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziţie mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech."

Trump a anunţat planul de a lansa Truth Social la începutul acestui an, spunând că va permite conversaţii "fără discriminare pe baza ideologiei politice".

Grupul Trump Media & Technology Group a încheiat un parteneriat cu Digital World Acquisition, pentru această afacere.

Sâmbătă, companiile au declarat că au strâns 1 miliard de dolari de la "un grup divers de investitori instituţionali", fără a dezvălui cine sunt aceştia. Potrivit rapoartelor, compania de social media este evaluată acum la aproape 4 miliarde de dolari.

Anunţul subliniază capacitatea fostului preşedinte american de a atrage un sprijin financiar puternic, în ciuda controverselor din jurul perioadei în care a fost la conducerea SUA.

Trump a fost interzis pe principalele platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie comis de susţinătorii săi asupra Capitoliului din Washington. Acesta a avut loc după ce Trump a făcut afirmaţii, fără dovezi, privind o fraudă generalizată în alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Multe firme de pe Wall Street au refuzat oportunitatea de a investi în noua afacere a fostului preşedinte, potrivit Reuters. Dar unele fonduri speculative, firme de investiţii familiale şi persoane fizice cu averi mari au susţinut-o.

Trump avea 89 de milioane de urmăritori pe Twitter, 33 de milioane pe Facebook şi 24,5 milioane pe Instagram în momentul în care a fost blocat, potrivit unei prezentări de pe site-ul companiei sale.

Trump a oferit în mod repetat indicii că ar putea candida din nou la preşedinţie în 2024.

Truth Social este programată pentru o lansare în primul trimestru al anului 2022. Este prima din cele trei etape ale planului Trump Media, urmată de un serviciu de abonament video la cerere numit TMTG+, care va cuprinde divertisment, ştiri şi podcasturi, potrivit comunicatului de presă.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270