Business Internaţional

Fitch a îmbunătăţit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingului Renault

Fitch a îmbunătăţit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingului Renault
19.07.2010, 14:29 20

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit de la"negativă" la "stabilă" perspectiva ratingurilor constructorilorauto francezi Renault şi PSA Peugeot Citroen, dar avertizează căgrupurile se numără printre cele cu cea mai mare expunere la oeventuală reintrare în recesiune a Europei, informează MediafaxBusiness.

Fitch a confirmat, totodată, calificativul de credit pe termenlung şi al datoriilor neacoperite ale Renault la "BB", se aratăîntr-un comunicat al agenţiei. Ratingul datoriilor pe termen lungşi al celor neacoperite ale PSA Peugeot Citroen a fost, deasemenea, confirmat la "BB+".

Agenţia a menţinut, în plus, ratingul de credit pe termen lungşi al datoriilor neacoperite ale grupului industrial italian Fiatla "'BB+", cu perspectivă negativă.

"Fitch anticipează că până în 2011 situaţiile financiare aleRenault, PSA Peugeot Citroen şi Fiat se vor îmbunătăţi, ceea cereduce presiunile asupra ratingurilor. Pentru Fiat, perspectivanegativă reflectă incertitudinile legate de viitoarea structurăfinanciară a gruplui, în condiţiiile în care acesta vrea săindividualieze mai multe divizii, printre care cea de camioane şide echipamente agricole şi pentru construcţii. Fitch consideră, deasemenea, că Fiat, Renault şi PSA sunt constructorii auto cu ceamai mare expunere la scenariul reintrării Europei în recesiune.Grupurile sunt expuse, în principal, pe pieţele din sudul Europei",menţionează comunicatul. Citiţi mai multe despre îmbunătăţireaperspectivei ratingului Renault de către Fitch pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO