Business Internaţional

FMI lansează procesul de selectare a unui nou managing director

FMI lansează procesul de selectare a unui nou managing...

Autor: CătăIina Apostoiu

22.01.2016, 00:00 142

Fondul Monetar Internaţional a lansat în mod oficial procesul de selectare a directorului său, deşi puţini văd şanse de apariţie a unui contracandidat serios al actualului managing director, Christine Lagarde, care s-a declarat deschisă pentru un nou mandat pe cinci ani, relatează Wall Street Journal. Sprijinul de care se bucură Lagarde ar putea eroda interesul altor potenţiali candidaţi pentru această poziţie.

Germania, Franţa, Marea Britanie şi Spania şi-au exprimat susţinerea pentru Lagarde, al cărei mandat expiră pe 5 iulie. Lagarde a declarat de asemenea că şi China sprijină desemnarea sa pentru un al doilea mandat.

Presa franceză anunţase iniţial că Parisul l-ar putea susţine pe bancherul francez Tidjane Thiam în cazul în care Lagarde nu va mai candida. Thiam a declarat însă pentru CNBC că nu doreşte să speculeze pe marginea acestui subiect şi că se concentrează pe poziţia de CEO al băncii elveţiene Credit Suisse. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO