Business Internaţional

Fondatorul site-ului Amazon a recuperat motoarele rachetei Apollo 11 de pe fundul Oceanului Atlantic. Galerie FOTO/VIDEO

Fondatorul site-ului Amazon a recuperat motoarele rachetei Apollo 11 de pe fundul Oceanului Atlantic

Foto: Blogul personal al lui Jeff Bezos

Autor: Florin Badescu

21.03.2013, 10:40 6886

"Am găsit atât de multe lucruri", a scris Jeff Bezos pe blogul său, în momentul în care se pregătea să păşească din nou pe uscat, după trei săptămâni petrecute pe mare pentru această misiune, denumită Bezos Expeditions.

"Am descoperit o minune submarină - o incredibilă sculptură de motoare F-1 întrepătrunse, care spun povestea unui sfârşit violent şi exploziv, un fel de testament pentru programul Apollo", scrie Jeff Bezos.

El a precizat totodată faptul că numerele din seria de origine a motoarelor au dispărut în urma eroziunii, făcând ca identificarea lor să fie dificilă, însă echipa lui va încerca să le restaureze.

"Obiectele în sine sunt magnifice. Am fotografiat foarte multe obiecte frumoase la faţa locului şi am recuperat multe piese", a adăugat Bezos.

Miliardarul american afirmă că echipa sa deţine de acum suficient de multe componente pentru a expune cele două motoare care au zburat în spaţiu în cadrul misiunii Apollo 11 şi că restaurarea acestora va pune capăt procesului de coroziune.

"Vrem ca materialul să îşi spună propria poveste, mai ales despre întoarcerea în atmosferă, cu o viteză de 5.000 de mile pe oră (peste 8.500 kilometri pe oră) şi impactul care a urmat cu suprafaţa oceanului", a explicat antreprenorul american.

Aceste motoare au fost reperate în Oceanul Atlantic cu ajutorul unui sonar sofisticat, la o adâncime de 4.267 de metri. Anunţând lansarea misiunii sale în urmă cu un an, Jeff Bezos a precizat faptul că, deşi aceasta a fost finanţată din fonduri private, motoarele vor rămâne în proprietatea NASA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO