Business Internaţional

Forţele lui Muammar Gaddafi mută cadavrele victimelor lor în zone bombardate de coaliţie - oficial

Autor: Apostolescu Ioana

27.03.2011, 12:27 23

Forţele colonelului Muammar Gaddafi plasează cadavrelevictimelor lor în locuri bombardate de forţele coaliţieiinternaţionale, pentru a face să se creadă că este vorba desprecivili ucişi de aliaţi, a afirmat sâmbătă secretarul american alApărării, Robert Gates, citat de AFP, informează Mediafax.

"Avem numeroase rapoarte ale spionajului potrivit cărora Kadhafimută cadavrele oamenilor pe care i-a ucis pentru a le pune înlocurile pe care le-am atacat noi", a declarat Gates într-uninterviu care va fi difuzat duminică de postul american deteleviziune CBS, din care au fost publicate extrase sâmbătă.

Regimul libian acuză forţele coaliţiei că au provocat numeroasevictime civile, dar piloţii americani şi din celelalte ţăriangajate fac dovadă de o "precauţie extremă" pentru a evita aceastăsituaţie, a afirmat el.

"Adevărul este că ne e greu să ştim precis dacă noi suntemresponsabili pentru victime civile", a recunoscut el.

Oficialii militari ai coaliţiei au susţinut de mai multe ori încursul săptămânii că nu există "indicii privind victime civile"după atacurile aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO