Business Internaţional

Fostul director Google îşi pregăteşte retragerea. Primul pas: va vinde acţiuni în valoare de 1,45 mld. dolari

Fostul director Google îşi pregăteşte retragerea. Primul pas: va vinde acţiuni în valoare de 1,45 mld. dolari

Autor: Paul Comsa

19.02.2012, 16:06 656

Eric Schmidt, în prezent membru al Consiliului de Administraţie al Google, a anunţat că va vinde 2,4 milioane de acţiuni ale companiei a căror valoare se ridică în prezent la 1,45 mld. dolari (1,1 mld. euro). Această operaţiuni va reduce participaţia lui Schmidt în cadrul companiei care administrează cel mai folosit motor de căutare din lume la 2,1%, de la 2,8% cât deţine în prezent, scrie The Wall Street Journal.

Schmidt a fost înlocuit în aprilie anul trecut din funcţia de director executiv de Larry Page după aproape zece ani în care s-a aflat la conducerea gigantului online american şi în care a reuşit să crească spectaculos profiturile companiei de la 6,99 mil. dolari în anul instalării în funcţie, la 8,5 mld. dolari în 2010.

Anul trecut Schmidt, 56 de ani, se clasa pe locul 136 în topul celor mai bogaţi oameni din lume şi pe locul 44 în clasamentul miliardarilor din SUA realizate de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 7 mld. dolari (5,32 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO