Business Internaţional

Fostul mare jucător de tenis rus Alexander Volkov a murit la vârsta de 52 de ani

Fostul mare jucător de tenis rus Alexander Volkov a...

Autor: Departamentul Sport

19.10.2019, 18:00 167

Fostul mare jucător de tenis din Rusia, Alexander Volkov, a murit la vârsta de 52 de ani, circumstanţele decesului său fiind încă necunoscute, anunţă ATP. 

Alexander Volkov, care a jucat în 1993 semifinala turneului de Grand Slam de la US Open şi care a fost mentorul marelui campion rus Marat Safin, a murit la vârsta de 52 de ani, notează ATPTour.com.

"Mi-e imposibil să cred ce s-a întâmplat. O să ţin minte mereu zâmbetul tău vesel şi meciurile jucate împreună la naţională, în Cupa Davis. Odihneşte-te în pace, prietenul meu", a scris, pe Twitter, Yevgeny Kafelnikov.

Volkov şi-a început cariera la Philadelphia în februarie 1987 şi, cinci luni mai târziu, ajungea în turul patru la Wimbledon, fiind primul rus cu această performanţă de la reuşita lui Alex Metreveli în 1975. Şi-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis în 1997, cel mai bun rezultat al carierei fiind locul 14 ATP, pe care l-a ocupat pe 23 august 1993. A terminat cinci sezoane consecutive, între 1990-1994, în primii 25 de jucători ai lumii, a participat la Jocurile Olimpice din 1992 şi a ajutat echipa Rusiei să câştige de nenumărate ori Cupa Davis.

După ce s-a retras, a intrat în echipa lui Marat Safin, ajutându-l pe acesta să câştige turneele de Grand Slam de la US Open în 2000, contra marelui jucător de tenis Pete Sampras şi Australian Open, în 2005, contra elveţianului Roger Federer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO