Business Internaţional

Franţa anunţă reducerea impozitului pe venit înaintea alegerilor prezidenţiale

Franţa anunţă reducerea impozitului pe venit înaintea...

Autor: Ştefan Stan

09.09.2016, 12:50 176

Guvernul socialist din Franţa va reduce impozitul pe venit în 2017, o măsură care ar urma să scutească un miliard de euro din taxe, la şapte luni înainte de alegerile prezidenţiale, potrivit unui anunţ al ministrului de finanţe, citat de Les Echos.

Mişcarea va duce reducerea totală a impozitului pe venit din 2014 până acum la 6 miliarde de euro. De această reducere vor beneficia peste 5 milioane de gospodării, care vor fi scutite de taxe de aproximativ 200 de euro, potrivit declaraţiilor ministrului, citat de Irish Times.  

Reducerea de povară fiscală este mai mică decât cea propusă de preşedintele Francois Hollande la începutul verii. Scutirea de impozit cel mai probabil va reflecta revenirea economică slabă a Franţei, precum şi lupta de duce deficitul bugetar sub 3% până în 2017, conform ţintei asumate.

Hollande, a cărui popularitate este extreme de scăzută, şi care încă nu a confirmat dacă va candida pentru al doilea mandate în alegerile prezidenţiale din aprilie, a spus în iunie că gospodăriile ar putea primi reduceri de impozit care ar totaliza 2 miliarde de euro dacă creşterea economică atinge 1,7% anul viitor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO