Business Internaţional

Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează încă 250 de milioane de dolari pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19

Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează încă 250 de...

Autor: Eduard Ivanovici

10.12.2020, 14:10 340

Fundaţia Bill şi Melinda Gates – cea mai mare fundaţie privată din lume – a declarat că va oferi 250 de milioane de dolari pentru a susţine cercetarea, dezvoltarea şi distribuirea echitabilă a testelor şi vaccinurilor de combatere a virusului SARS-CoV-2, scrie Forbes.

În total, răspunsul fundaţiei la pandemia de COVID-19 ajunge la 1,75 miliarde de dolari. De asemenea, Melinda Gates a declarat pentru Yahoo Finance că o bună parte din fonduri vor merge către ţările subdezvoltate.

„Ţelul principal este să ne asigurăm că vaccinurile merg spre statele cu venituri mici şi medii. Aşa că o parte din suma pe care am donat-o va fi folosită pentru procurarea a 200 de milioane de doze de vaccin şi 120 de milioane de teste rapide pentru ţările cu venituri mici şi medii”, a spus Gates.

Organizaţia Internaţională a Muncii a declarat recent să rata de sărăcie din rândurile angajaţilor informali care locuiesc în ţări subdezvoltate a crescut cu circa 56% în prima lună a pandemiei. Doar în Africa, rata a înregistrat o creştere de 62%.

„Pe măsură ce coronavirusul se răspândeşte de-a lungul ţărilor dezvoltate, eradicarea sărăciei extreme, care afectează 680 de milioane de oameni, pare complet utopică”, reiese dintr-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite din octombrie.

Organizaţia People’s Vaccine Alliance a declarat ieri că naţiunile bogate au rezervat şi cumpărat destule doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a-şi vaccina întreaga populaţie de trei ori până la finalul anului viitor, în timp ce în ţările sărace ajung doze pentru numai 10% din populaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO