Business Internaţional

Gigantul japonez Nissan are planuri mari pentru următorii trei ani. Compania vrea să lanseze 30 de modele noi în următorii trei ani

Gigantul japonez Nissan are planuri mari pentru...

Autor: Petru Mazilu

25.03.2024, 12:44 116

Compania japoneză Nissan va lansa 30 de modele noi până în 2027. Anunţul a fost făcut luni. Japonezii îşi propun să crească volumul vânzărilor globale cu aproximativ un milion de vehicule.

Al treilea producător de automobile din Japonia la criteriul vânzări a anunţat că va viza o marjă de profit operaţional de peste 6% până în martie 2027 şi randamente totale pentru acţionari de peste 30%, potrivit Reuters. Nissan se aşteaptă ca maşinile cu motor cu combustie internă să reprezinte 60% din vânzări.

În plus, producătorul auto japonez îşi propune ca vehiculele electrice, care includ hibrizi, să reprezinte 60% din vânzările globale până la sfârşitul deceniului, în creştere faţă de obiectivul de 55% lansat în februarie 2023.

Din cele 30 de modele noi, 16 ar fi electrice, inclusiv opt vehicule alimentate cu baterii şi patru hibride plug-in, se arată într-un comunicat. În SUA şi Canada, Nissan îşi propune să lanseze şapte modele noi şi să reînnoiască 78% din gama sa de vehicule de pasageri.

Totodată, producătorul auto intenţionează să lanseze pe piaţa chineză opt vehicule cu energie nouă. Nissan mai anunţă că va explora noi parteneriate în SUA şi Japonia şi că va continua alianţa cu Renault şi Mitsubishi Motors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO