Business Internaţional

Graficul care arată că Europa este departe de a pune capăt crizei

Graficul care arată că Europa este departe de a pune capăt crizei

Autor: Alexandru Stefan Matei

30.01.2012, 15:16 372

Grecia se chinuie de săptămâni bune să obţină de la creditorii privaţi o reducere a datoriilor cu 50% în condiţii cât mai bune, de aceste negocieri depinzând cel de-al doilea pachet de împrumuturi de la UE şi FMI.

Înţelegerea, care ar reduce datoriile Greciei cu 100 mld. euro, la circa 250 mld. euro a fost vehiculată pentru prima dată în vara anului trecut, dar multe voci susţin că procentul de 50% nu mai corespunde realităţii economice din Grecia şi că aceasta ar trebui să fie mai mare.

Liderii europeni susţin că această reducere a datoriilor Greciei va fi un eveniment singular şi că în cazul celirlalte ţări cu probleme, Irlanda şi Porgualia, care au luat bani de la UE şi FMI, nu va fi nevoie de măsuri similare.

Un grafic al Institutului Kiel publicat de publicaţia germană Der Spiegel arată însă că nu doar Grecia are nevoie de o reducere a datoriilor, ci şi Portugalia, Irlanda şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO