Business Internaţional

Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a declanşat cel mai mare protest din istorie pentru salvarea mediului, a fost aleasă omul anului 2019 de celebra publicaţie Time

Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a declanşat...

Autor: Iulian Tenchiu

12.12.2019, 13:35 491

Celebra activistă suedeză, Greta Thunberg, care a devenit cunoscută pentru faptul că a declanşat cea mai mare mişcare pentru protecţia mediului din istorie şi pentru discursul ei critic adresat în cadrul summitului ONU liderilor lumii, a fost nominalizată „Omul anului 2019” de către celebra publicaţie Time, scrie BBC.

În 2018, tânăra a început să protesteze în faţa parlamentului suedez şi să ceară liderilor politici suedezi să implementeze măsuri mai drastice pentru rezolvarea problemei climatice. Majoritatea zilelor de vineri şi le-a petrecut protestând, iar în scurt timp, actul ei de rebeliune împotriva ignoranţei factorilor politici a declanşat proteste pentru mediu în întreaga lume. Cu timpul, protestele au început să capete din ce în ce mai mult ecou sub hashtag-ul #FridaysForFuture.

Din 2018 şi până în prezent, Greta Thunberg s-a transformat într-un simbol al luptei impotriva schimbărilor climatice, iar acţiunile ei au inspirat milioane de studenţi de pe tot globul, să se adune şi să protesteze.

La începutul acestui an, adolescenta suedeză a fost nominalizată ca şi candidată la Premiul Nobel pentru Pace.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO