Business Internaţional

Gruparea teroristă ISIS numără "între 20.000 şi 31.500" de combatanţi, răspândiţi în Irak şi Siria

Gruparea teroristă ISIS numără "între 20.000 şi...

Autor: Anna Primac

12.09.2014, 09:57 748

"CIA estimează că Statul Islamic numără între 20.000 şi 31.500 de combatanţi în Irak şi Siria, bazându-se pe un nou studiu efectuat din toate sursele de informaţii disponibile, în perioada mai-august", a declarat Ryan Trapani, un purtător de cuvânt al agenţiei.

Anterior, CIA evoca un număr de 10.000 de jihadişti membri ai Statului Islamic.

CIA atribuie această creştere "unei recrutări mai viguroase a jihadiştilor începând din iunie, după mai multe victorii pe teren şi proclamarea unui califat", a adăugat Trapani.

Statul Islamic a proclamat un "califat" la sfârşitul lui iunie, în frunte cu liderul său, Abu Bakr al-Baghdadi. Acest "califat" se întinde pe teritorii largi, ocupate de combatanţi în Irak şi Siria.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

"Nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak", a declarat Obama, într-un discurs pronunţat la Casa Albă.

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic", a subliniat preşedintele american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO