Business Internaţional

Grupul american AT&T este aproape să vândă către cel mai bogat om din Cehia compania de televiziune CME, care deţine PRO TV

Grupul american AT&T este aproape să vândă către cel mai bogat om din Cehia compania de televiziune CME, care deţine PRO TV

Autor: Ştefan Stan

18.10.2019, 00:24 6960

Grupul de investiţii PPF este la un pas să ajungă la un acord pentru a cumpăra o participaţie majoritară din compania CME de la AT&T, potrivit presei internaţionale.

AT&T deţine în prezent 64% din acţiunile CME, dar controlează 75% din companie prin acţiuni preferenţiale, poziţie moştenită prin achiziţia Time Warner. 

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, care se află în spatele PPF, se ocupă personal de discuţii. Potrivit surselor din piaţă, citate de SeekingAlpha, un deal ar putea fi anunţat în următoarele zile. Capitalizarea de piaţă a CME se ridică la 1,13 miliarde de dolari. 

Grupul de televiziune ProTV, care include postul de televiziune ProTV, plus celelalte canale de televiziune Pro, a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 126,8 milioane dolari, în scădere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat 136,6 milioane dolari, arată raportul financiar al grupului CME.

 
AFACERI DE LA ZERO