Business Internaţional

Gulfstream dezvăluie două dintre cele mai luxoase modele de avioane din clasa business. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată două dintre cele mai luxoase modele de avioane din clasa business de la Gulfstream. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată două dintre cele mai luxoase modele de avioane din clasa business de la Gulfstream. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

18.10.2014, 09:48 1052

Compania aeronautică Gulfstream Aerospace Corporation a lansat două noi avioane de business pentru care a primit deja câteva comenzi din partea companiilor aeriene Flexjet şi Qatar Airways, scrie Business Insider.

Cele două aeronave numite Gulfstream G500 şi G600 au cabine spaţioase şi sunt dotate cu punţi de zbor avansate, conform informaţilor furnizate de producătorul cu sediul în oraşul Savannah, din statul Georgia.

 Modelul G500 poate zbura pe distanţe lungi, inclusiv de la New York la Geneva, cu o viteză de 1102 de km pe oră.

Versiunea mai mare, G600, are o autonomie extinsă de zbor, a anunţat compania, inclusiv un potenţial de zbor continuu de la Los Angeles la Londra, cu o viteză de 1102 de km pe oră sau de la Los Angeles la Shanghai  cu 1041 de km pe oră.

Ambele modele vor putea să transporte până la 19 pasageri şi vor include mai multe dormitoare.

Primul zbor al avionului G500 este programat pentru 2015. Gulfstream estimează că va primi certificările de zbor de la Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA şi Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei în 2017 şi va începe livrările în 2018.
G600 va urma să fie lansat la un an, un an şi jumătate după modelul G500.

 Flexjet, o companie care oferă servicii transport cu aeronave în sistem de sharing, este clientul principal pentru cele două aeronave. Flexjet a semnat un contract pentru 50 de aeronave Gulfstream, inclusiv modelul existent G450, precum şi noile G500 şi G650, au declarat oficialii Gulfstream.

Un acord separat cu Qatar Airways include achiziţionarea de până la 20 de aeronave, din gama G500 şi G650ER, o versiune cu autonomie extinsă a cărei primă livrare este aşteptată în 2015.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO