Business Internaţional

Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru măsurile de relaxare

Guvernatorul Băncii Angliei este criticat pentru...

Autor: Ştefan Stan

06.09.2016, 10:11 131

Rees-Mogg este un politician care cere demisia guvernatorului din cauza avertismentelor acestuia legate de impactul părăsirii UE.

"Din moment ce nu putem avea încredere că este imparţial, începi să te gândeşti dacă acţiunile sale au un spate politic sau dacă tăierea ratelor a fost un răspuns la criticile unor analişti, pentru a dovedi că are dreptate', a spus Mogg, un parlamentar pro-Brexit. "A trecut peste percepţia de imparţialitate din partea poziţiei sale de Guvernator", a adăugat el.

Comentariile vin în condiţiile în care Carney trebuie să răspundă unor serii de întrebări legate de mandatul său, în prima sa apariţie publică de la barajul de la lansarea noului pachet de stimuli din 4 august.

Cele mai recente date statistice arată că economia britanică îşi revine repede după şocul initial declanşat de votul pentru Brexit, iar investitorii care pariaseră pe o nouă reducere a ratei anul acesta încep să vadă o probabilitate de doar 25%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO