Business Internaţional

Guvernul de la Moscova nu va despăgubi cetăţenii ruşi pentru pierderile din Cipru

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Ioana Nita

02.04.2013, 00:04 675

Guvernul Rusiei nu va ajuta investitorii care au pierdut bani în Cipru ca urmare a crizei bancare, a spus vicepremierul rus Igor Shuvalov, accentuând astfel intenţia Moscovei de a combate transferul capitalurilor către centrele financiare offshore, scrie agenţia Thomson Reuters. 

Multe dintre persoanele care au conturi bancare în Cipru sunt antreprenori ruşi, iar aceştia vor pierde 60% din valoarea depozitelor de peste 100.000 de euro deţinute la cea mai mare instituţie de credit a ţării, Bank of Cyprus.

„Este păcat că ruşii vor pierde bani, însă guvernul nostru nu va lua nicio măsură în acest sens”, a declarat Shuvalov pentru agenţia Interfax.

El a adăugat că dacă va fi vorba de o companie mare la care statul rus este acţionar, atunci cabinetul va fi dispus să analizeze situaţia în mod public şi transparent, dar fără ca acest lucru să implice şi sprijinirea Ciprului.

Se estimează că oligarhii ruşi deţin aproximativ 19 miliarde euro în băncile cipriote, potrivit datelor băncii centrale din luna ianuarie, aceştia fiind suspectaţi că spală bani prin intermediul sistemului financiar al statului insular.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO