Business Internaţional

Hewlett Packard Enterprise va achiziţiona producătorul de supercomputere Cray

Hewlett Packard Enterprise va achiziţiona producătorul...

Autor: Izabela Cutieru

19.05.2019, 13:01 158

Valoarea de 35 de dolari per acţiune reprezintă o creştere de 17,4%, faţă de valorea ultimei tranzacţionări a producătorului american.

HPE a declarat că se aşteaptă ca tranzacţia să accentueze amprenta companiei în mediul de afaceri federal şi academic, permiţând comercializarea de echipamente de supercomputing către clienţii săi persoane juridice.

Tranzacţia, preconizată a fi încheiată până la sfârşitul primului trimestru al anului fiscal 2020 al HPE, va fi adăugată la profitul operaţional ajustat în primul an complet de la încheierea acesteia.

Ca parte a acordului, HPE se aşteaptă să suporte costuri de integrare unice, ce se aşteaptă să fie absorbite până în anul fiscal 2020, lichidităţile prognozate având valori cuprinse între 1,9 miliarde de dolari şi 2,1 miliarde de dolari.

Cray are operaţiuni de fabricaţie în SUA şi aproximativ 1.300 de angajaţi în întreaga lume, compania înregistrând venituri de 456 de milioane de dolari în ultimul său an fiscal.

Sistemele de supercomputere dezvoltate de Cray pot gestiona seturi masive de date, modelare convergentă, simulări şi programe de inteligenţa artificială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO