Business Internaţional

Imperiul condus de Warren Buffett, Berkshire Hathaway, a făcut 800 de milioane de dolari în prima zi de tranzacţionare a companiei de cloud Snowflake

Imperiul condus de Warren Buffett, Berkshire Hathaway, a făcut 800 de milioane de dolari în prima zi de tranzacţionare a companiei de cloud Snowflake

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2020, 14:16 1832

Berkshire Hathaway a câştigat 800 de milioane de dolari în urma investiţiei în Snowflake, prima zi de tranzacţionare a companiei de cloud reuşind să ofere creşteri masive. Unicornul a realizat zilele trecute cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din istoria sectorului software, potrivit Business Insider.

Miercuri, compania lui Warren Buffett deţinea acţiuni de aproximativ 730 de milioane de dolari. După un IPO de 3,4 miliarde de dolari, acţiunile Snowflake au crescut cu 111% peste preţul iniţial de 120 de dolari.

Prezenţa lui Buffett în oferta iniţială a Snowflake este anormală, având în vedere că miliardarul a criticat în mod constant entuziasmul privind IPO-urile moderne şi nu a mai investit într-o nouă companie publică din Statele Unite din 1956.

Pe 31 august – zi în care Warren Buffett a împlinit 90 de ani, Berkshire Hathaway cumpăra 5% din primele cinci companii de trading din Japonia, valoarea totală a achiziţiei depăşind 6 miliarde de dolari. Conform Bloomberg Billionaires Index, Buffett este al şaptelea cel mai bogat om al planetei, cu o avere netă de 82,3 miliarde de dolari.

Preţul unei acţiuni Snowflake ajunge în prezent la 227,54 de dolari.

 
AFACERI DE LA ZERO