Business Internaţional

„Imperiul” lui Murdoch îşi revine după scandalul telefoanelor: The Sun va avea ediţie de duminică

„Imperiul” lui Murdoch îşi revine după scandalul telefoanelor: The Sun va avea ediţie de duminică

Autor: Paul Comsa

19.02.2012, 14:37 241

Rupert Murdoch a anunţat că va lansa ediţia de duminică a tabloidului The Sun care va înlocui News of the World, cel mai vândut ziar de duminică din Marea Britanie, închis în urma scandalului legat de ascultatul telefoanelor, scrie Financial Times.
Cei nouă angajaţi ai tabloidului The Sun care au fost arestaţi şi au avut contractele de muncă suspendate în această perioadă vor reveni în echipa redacţională a ziarului. Luna trecută, cei nouă ziarişti, printre care directorul editorial adjunct, editorul de fotografii şi reporterul-şef au fost anchetaţi pentru dare de mită. Din cauza scandalului de proporţii care a şifonat imaginea magnatului Rupert Murdoch şi a trustului său media, redacţia celui mai vândut tabloid din Marea Britanie s-a temut că va fi abandonată de managementul şi finanţatorii companiei.
Totuşi, multimiliardarul a declarat însă că va susţine în continuare echipa redacţională The Sun.
"The Sun ocupă o poziţie unică şi importantă în cadrul News Corp. The Sun este parte din mine şi reprezintă una din realizările de care mă simt cel mai mândru", apreciază Murdoch.
News Corporation şi News International se află în mijlocul unui scandal privind interceptări telefonice ilegale, care a început în Marea Britanie, dar se pare că are ramificaţii şi în Statele Unite ale Americii.
Potrivit poliţiei britanice, publicaţia News of the World, deţinută de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenţi asasinaţi. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui magnatului media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO