Business Internaţional

In Marea Britanie, cazinouri ca in Las Vegas

25.11.2004, 00:00 30



Stanley Leisure, cel mai mare operator britanic de cazinouri, a anuntat ca se va asocia cu compania malaeziana Genting Berhad pentru a deschide cazinouri stil Las Vegas in Marea Britanie si a profita de pe urma relaxarii legislatiei din domeniul jocurilor de noroc, relateaza Bloomberg.



Genting, cel mai mare grup de profil din Asia cotat la bursa, va controla jumatate din compania rezultata in urma parteneriatului, pentru a construi si administra asa-numitele cazinouri regionale din Marea Britanie, a declarat Bob Wiper, CEO al Stanley Leisure. Compania malaeziana va achizitiona opt milioane actiuni ale Stanley Leisure, in valoare de 51,2 milioane euro, de la presedintele companiei britanice, Leonard Steinberg. Genting isi va majora astfel procentul de capital detinut la 10%, de la 2,8%, cat are in prezent.



Companiile au format acest parteneriat pentru a valorifica planurile guvernului britanic, de a relaxa legislatia din domeniul jocurilor de noroc, veche de 36 de ani. Noua legislatie va permite construirea de cazinouri cu mai multe slot machines si preturi nelimitate. MGM Mirage din Nevada si Kerzner International din Bahamas planuiesc si ele sa construiasca localuri de jocuri de noroc in Marea Britanie.



"Cei de la Genting doresc sa profite de pe urma relaxarii legislatiei privind jocurile de noroc din Marea Britanie, dar nu stiu de ce Stanley Leisure i-au ales tocmai pe ei", a comentat Charles Wilson, analist la Bridgewell Securities din Londra. "Daca as fi in locul celor de la Stanley, as prefera experienta unui mare operator din Las Vegas".



Compania, infiintata in regim de joint-venture, va detine toate cazinourile Stanley care vor obtine statutul de cazinou regional, a declarat Wiper.



"Combinatia dintre Stanley si una din primele cinci companii de jocuri de noroc din lume ne pune intr-o pozitie foarte puternica". Compania formata "ne va permite sa profitam mai bine de pe urma relaxarii legislatiei", a explicat seful Stanley Leisure.



Compania Genting Berhad detine cazinoul Highlands Resort din Malaezia, care are peste 400 de mese de jocuri de noroc.



Potrivit lui Charles Wilson, cumpararea de actiuni reduce probabilitatea preluarii Stanley Leisure de catre o alta companie.



Stanley va achizitiona de la Genting Berhad 50% din cazinoul Maxim, din Londra. ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO