Business Internaţional

Încă o ţară europeană se opune planului de reducere a consumului de gaze: Franţa a anunţat oficial că nu sprijină iniţiativa europeană

Încă o ţară europeană se opune planului de reducere...

Autor: Petru Mazilu

25.07.2022, 14:49 334

Franţa este împotriva stabilirii unor obiective uniforme privind reducerea consumului de gaze în Europa, pe fondul unei crize energetice iminente, au declarat oficiali ai Ministerului francez al Energiei, potrivit Reuters.

Franţa este împotriva obiectivelor uniforme de reducere a consumului de gaze în Europa. Viitoarele planuri trebuie să ţină cont în special de capacităţile de export ale fiecărei ţări, au adăugat oficialii, înainte de o reuniune a miniştrilor europeni ai energiei care va avea loc marţi la Bruxelles.

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută ca toate ţările UE să reducă cu 15% consumul de gaze din august până în martie. Obiectivul ar fi iniţial voluntar, dar ar deveni obligatoriu în cazul în care Comisia ar declara o situaţie de urgenţă.

Încă de la început, propunerea a întâmpinat critici din partea mai multor ţări. Spania, Portugalia şi Grecia sunt împotriva proiectului, în timp ce Danemarca, Franţa, Irlanda, Italia, Malta, Ţările de Jos şi Polonia au şi ele rezerve în ceea ce priveşte acordarea Comisiei a puterii de a ordona reduceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO