Business Internaţional

Încă un lanţ cu sute de magazine şi zeci de mii de angajaţi devine victima pandemiei şi intră în faliment

Încă un lanţ cu sute de magazine şi zeci de mii de angajaţi devine victima pandemiei şi intră în faliment

Autor: Dorin Oancea

05.12.2020, 07:21 13265

Retailerul britanic de îmbrăcăminte Arcadia, care deţine marca Topshop şi are 13.000 de angajaţi, a intrat în faliment, a anunţat Deloitte, citat de Reuters.

Arcadia, deţinut de omul de afaceri Philip Green, devine cel mai mare grup din Marea Britanie care a căzut victima pandemiei.

Anunţul este „incredibil de trist”, a comentat ministrul britanic pentru companii Alok Sharma, care a promis sprijinul guvernuluipentru cei afectaţi. „Ştiu că vor fi vremuri deosebit de îngrijorătoare pentru angajaţi şi familiile lor, mai ales când se apropie Crăciunul”, a adăugat el pe Twitter.

Deloitte a anunţat luni seară că a devenit administratorul Arcadia, cu sarcina de a găsi posibili cumpărători pentru grupul care deţine, pe lângă Topshop, brandurile Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton şi Outfit.

Grupul are 444 de magazine în Marea Britanie şi 22 în alte ţări, care vor continua să funcţioneze pentru moment. Mai mult, în această etapă nu au fost menţionate reduceri de locuri de muncă.

Philip Green, care a cumpărat Arcadia în 2002 pentru 850 de milioane de lire sterline, nu a comentat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

AFACERI DE LA ZERO