Business Internaţional

Începe uraganul concedierilor la retailerul german Zalando: „Am decis să lansăm un program care va elimina câteva sute de roluri din multele echipe ale noastre”

Începe uraganul concedierilor la retailerul german...

Autor: Valeriu Dănilă

21.02.2023, 18:05 1143

Retailerul german Zalando va elimina sute de locuri de muncă din cadrul companiei, invocând expansiunea excesivă în unele zone şi un mediu economic mai dificil de la pandemia de coronavirus, titrează Reuters.

„Am decis să lansăm un program care va elimina câteva sute de roluri din multele echipe ale noastre”, a spus transmis într-un comunicat marţi.

„În ultimii câţiva ani, unele părţi ale companiei noastre s-au extins prea mult şi am adăugat un grad de complexitate organizaţiei noastre care ne-a afectat capacitatea de a acţiona rapid.”

Zalando, care are o forţă de muncă de aproximativ 17.000 de angajaţi, nu a oferit detalii precise cu privire la zonele care vor fi afectate de concedieri.

Dar compania a spus că rolurile operaţionale din centrele logistice, asistenţa clienţilor şi magazinele outlet, precum şi rolurile operaţionale din Zalando Studios nu vor fi afectate.

Concedierile ar urma să afecteze 5% din forţa de muncă a Zalando, conform Financial Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO