Business Internaţional

Incident aviatic în această dimineaţă: Două avioane de pasageri au intrat în coliziune pe pista

Incident aviatic în această dimineaţă: Două avioane de pasageri au intrat în coliziune  pe pista

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

28.03.2018, 09:41 49712

Două avioane de pasageri au intrat în coliziune, miercuri, pe pista aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, relatează site-ul publicaţiei The Times of Israel.

Potrivit informaţiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită, dar aeronavele au suferit avarii grave în partea din spate a fuselajului.

Un avion Boeing 737 al companiei germane German Wings urma să decoleze spre Berlin şi a intrat în coliziune laterală cu o aeronavă a companiei israeliene El Al, care trebuia să părăsească pista cu destinaţia Roma doar câteva minute mai târziu.

Ofer Lefler, un purtător de cuvânt al autorităţii aeroportuare israeliene, a transmis că pasagerii au revenit în siguranţă pe terminalul aeroportului, fiind demarată o investigaţie în legătură cu acest incident.

Avionul companiei germane a suferit daune grave la nivelul stabilizatorului vertical, care a fost aproape doborât în urma contactului cu stabilizatorul orizontal al avionului companiei israeliene.

Ministerul israelian al Transporturilor a anunţat că, din primele informaţii, persoana responsabilă pentru acest incident este şoferul vehiculului de remorcare, care a mutat prea devreme avionul companiei germane din terminal spre pistă.

AFACERI DE LA ZERO