Business Internaţional

Indicii europeni şi americani continuă scăderea pe bursă, în timp ce avansul cupoanelor de trezorerie pare de neoprit. Randamentul obligaţiunilor SUA pe 10 ani este de 4,29%, cel mai mare nivel din 2008

Indicii europeni şi americani continuă scăderea pe...

Autor: Valeriu Dănilă

17.08.2023, 11:52 26

Acţiunile companiilor europene au urmat trendul dictat de Wall Street continuând scăderea joi din cauza politicii agresive dusă de Rezerva Federală a SUA, decidenţii sugerând că ratele dobânzilor ar trebui menţinute la un nivel ridicat pentru a combate inflaţia, titrează Financial Times.

Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,7% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, după două zile succesive de pierderi, CAC 40 din Franţa a pierdut 0,8%, iar DAX din Germania a scăzut cu 0,7%.

Scăderile din Europa au urmat trendul impus de Wall Street, unde S&P 500 a scăzut cu 0,8%, iar Nasdaq Composite, axat pe tehnologie, a scăzut cu 1,2%.

Joi, randamentele trezoreriei au crescut cu 0,03 puncte procentuale, până la 4,29 la sută, cel mai ridicat nivel din 2008. Randamentele obligaţiunilor cresc pe măsură ce preţurile acţiunilor scad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO