Business Internaţional

Inegalitatea distribuirii veniturilor atinge un nou maxim în Germania

Inegalitatea distribuirii veniturilor atinge un nou maxim...

Autor: Bogdan Cojocaru

12.10.2016, 00:00 815

Prăpastia dintre bogaţi şi săraci din Germania este în creştere, mai puţini nemţi reuşind să iasă din sărăcie în comparaţie cu acum două decenii, atrage atenţia un studiu al Fundaţiei Hans Böckler.

Cercetătorii propun pregătire profesională mai multă pentru rezolvarea problemei, scrie Deutsche Welle. Potrivit analizei, procentul de nemţi care trăiesc în sărăcie a crescut de la 11% în 1993 la 15,3% în 2013. Cei care trăiesc în sărăcie câştigă cu 60% sub venitul median. 

„Cu cât persistă mai mult sărăcia, cu atât este mai mare impactul asupra vieţii de zi cu zi”, spune Dorothee Spannagel, autorul studiului. În perioada 1991-1995 circa 58% din nemţii confruntaţi cu sărăcia au reuşit să urce într-o clasă superioară de venit. Însă datele adunate 20 de ani mai târziu arată că acum este mai dificil pentru populaţie să-şi îmbunătăţească statutul socioeconomic şi mai puţini oameni reuşesc să iasă din sărăcie. Jumătate din persoanele considerate sărace în 2009 erau încă sărace în 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO