Business Internaţional

Inflaţia scăzută va avea în 2016 cea mai mare contribuţie la creşterea salariilor din ultimii 3 ani

Inflaţia scăzută va avea în 2016 cea mai mare...

Autor: Anca Dumitrescu

08.12.2015, 11:38 259

Scăderea cotaţiilor petrolului a dus la încetinirea semnificativă a inflaţiei, ceea ce înseamnă că în 2016 salariile reale vor creşte în medie cu 2,5% la nivel global, conform studiului realizat de compaia de resurse umane Korn Ferry Hay Group.

Creşterea nominală a salariilor, de 4,9% în rândul a 24.000 de companii şi organizaţii la nivel mondial, corespunde cu cea din ultimii ani. Dar încetinirea inflaţiei lasă mai mulţi bani în buzunarele consumatorilor, a arătat Benjamin Frost, consultant la Hay Group.

"Consumatorii par să cheltuiască acei bani, iar companiile, în general, nu o ducă rău. Salariile cresc şi s-ar putea întoarce tot în buzunarele companiilor”, a spus Frost.

Angajaţii americani sunt pe cale să beneficieze la începutul anului 2016 de o creştere de 3% a salariilor, rezultând o majorare de 2,7% în termeni reali, la o inflaţie de 0,3%, potrivit studiului.

În Marea Britanie, cu o creştere a salariilor de 2,5% şi o inflaţie de numai 0,2%, britanicii vor beneficia de un avans al salariilor reale peste media de 2% anticipată în Europa de Vest.

Studiul a fost realizat folosind date de la companii şi organizaţii din 110 ţări.

Cea mai mare creştere a salariilor este aşteptată în Asia, unde muncitorii din China vor beneficia de o majorare de 6,3% în 2016, pe fondul cererii mai mari pentru personal calificat, în pofida încetinirii avansului economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO