Business Internaţional

ING raporteaza un profit de 2 mld. euro

12.05.2006, 00:00 16

ING, cea mai mare companie olandeza de servicii financiare, a raportat o crestere neasteptata a profitului in primul trimestru, pe fondul unor venituri de 19,3 miliarde de euro.

Veniturile totale au urcat pana la cel mai inalt nivel din anul 2002, relateaza Bloomberg.

Profitul net al companiei a crescut cu 3,3 procente pana la doua miliarde de euro, de la 1,94 miliarde de euro cu un an in urma, au anuntat oficialii ING. Analistii estimau ca firma va castiga 1,72 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 10% pana la 19,3 miliarde de euro.

Directorul executiv al companiei, Michel Tilmant, care a pus la punct un plan de a reduce costurile cu 460 milioane de euro prin intermediul disponibilizarilor, intentioneaza sa sporeasca profitul companiei prin planuri de extindere pe piete emergente, cum ar fi cea asiatica.

ING inregistreaza o rata de crestere de doua cifre in India, iar operatiunile de administrare de active desfasurate in China "cunosc o evolutie pozitiva", a declarat directorul financiar al companiei, Cees Maas, in cadrul unui interviu. Tilmant a declarat ca ING ar putea viza mici achizitii.

"Pe viitor am putea asista la o tendinta de consolidare si in acest caz vom participa la acest proces", a declarat Tilmant.

Valoarea actiunilor grupului bancar ING a crescut cu 60 de eurocenti, pana la 33,75 euro, cel mai ridicat nivel din 4 septembrie 2001.

Profitul brut din operatiunile bancare a inregistrat o crestere de 44%, pana la 566 milioane de euro, pe fondul cresterii volumului de imprumuturi ipotecare si de economii in Olanda si Belgia. Veniturile totale au crescut pana la cel mai ridicat nivel din al doilea trimestru al anului 2002.

Aceasta crestere a castigurilor ING survine in contextul in care UBS, Deutsche Bank si Credit Suisse au inregistrat profituri mai mari, pana la o valoare combinata pe primul trimestru de 7,1 miliarde de dolari, in contextul in care castigurile bancilor europene sunt impulsionate de cresterea pietei de capital.

Profitul brut inregistrat pe primul trimestru de divizia de asigurari a ING a crescut cu 22% pana la 1,2 miliarde de euro. Castigurile diviziei online ING Direct au avansat cu 28% pana la 163 milioane de euro.

ING se numara printre cele mai importante cinci companii de asigurari si servicii legate de pensii in Statele Unite, fiind liderul acestui sector in Olanda.

"ING va continua sa creasca puternic, in special pe segmentul american al serviciilor legate de pensii si al ING Direct", a anticipat Nicholas Byrne, analist in cadrul bancii JP Morgan din Londra.

ING are operatiuni in Romania din 1994, atat pe segmentul bancar si asigurari, cat si pe piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO