Business Internaţional

Investiţie record în domeniul biotehnologiei. Google se aliază cu GSK pentru a realiza tratamente inovative

Investiţie record în domeniul biotehnologiei. Google se...

Autor: Georgiana Mihalache

01.08.2016, 16:34 314

 Două companii puternice din domeniul farmaceutic şi tehnologic din Marea Britanie şi Statele Unite îşi unesc forţele şi investesc peste 600 de mil. de euro într-o nouă companie care îşi propune să vindece anumite afecţiuni prin utilizarea semnalelor electrice, potrivit Reuters.

GlaxoSmithKline (GSK), cea mai mare firmă britanică producătoare de medicamente, activă şi pe piaţa farmaceutică românească de la finalul anilor 90, se aliază cu multinaţionala americană Alphabet, care deţine Google, pentru a crea o nouă companie care va opera în domeniul biotehnologiei.

Galvani Bioelectronics, noua firmă pentru care giganţii britanici şi americani vor investi peste 600 de mil. de euro în şapte ani, va realiza cipuri în miniatură care, după ce vor fi implantate în corpul uman, pot modifica semnalul electric primit de nervi.

Scopul acestei proceduri este de a restabili impulsul electric primit de celulele din corp la o valoare normală pentru a vindeca anumite boli, cum ar fi diabetul, artrita sau astmul.

Noua companie va fi deţinută în procent de 55% de britanicii de la GSK, iar 45% din acţiunile firmei vor fi deţinute de Verily Life Sciences, o organizaţie de cercetare care a făcut parte din divizia de ştiinţă a Google, iar acum se află în cadrul multinaţionalei Alphabet, scrie Bloomberg.

Galvani Bioelectronics va avea sediul în Londra şi o filială în San Francisco, angajând în proiectele de cercetare în jur de 30 de oameni de ştiinţă, ingineri şi medici, mai scrie Reuters.

Ideea de a trata diferite boli prin intermediul impulsurilor electrice este folosită din ce în ce mai des în medicina modernă. În timp ce stimulatorul cardiac reprezintă de câţiva ani şansa la viaţă pentru mulţi bolnavi de inimă, mai nou s-a folosit şi metoda stimulării anumitor părţi ale creierului pentru a trata boala Parkinson, depresii sau alte dereglări neurologice, mai scrie Reuters.

Anunţul investiţiei în domeniul bioelectronicii vine după ce săptămâna trecută GSK a investit peste 300 de mil. de euro în fabricarea de medicamente, potrivit Financial Times.
„Multe dintre procesele din corpul uman sunt controlate prin semnale electrice trimise de sistemul nervos către organe, proces care poate fi deteriorat în cazul unor afecţiuni. Bioelectronica încearcă să folosească ultimele evoluţii din biologie şi tehnologie  pentru a interpreta şi a corecta aceste dereglări”, a spus Moncef Slaoui, membru al GSK, citat de FT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO